August 31, 2016

Teruskan




Assalamualaikum semua lama tak update blog ni, Ada instagram, twitter bercerita mana nak update blog dah. So sekarang haz di Uitm  Shah Alam, Bachelor of Mass Communication (Hons.) Broadcasting. Alhamdulillah selepas segala usaha yang dilakukan.

Lagi 2 tahun nak habis. Walaupun perkataan tahun2 tu macam lama but believe me sekejap je nanti kalau dah busy dengan assignments.At last cakap gini jugak "Eh dah habis dah, tak sangka."

I had a really small circle of classmates. Overall 10 people in the class. 3 boys and 7 girls. Alhamdulillah all of them are nice. On 5 Sept '16 I'm going to start my part 2. May Allah ease everything.

January 16, 2015

Budak celoteh

Dilahirkan dengan rupa yang sentiasa serious bila berdepan dengan orang yang dikenali ataupun tidak. Serious ditukar bagi nama "sombong". Tapi bila sudah senyum, bercakap tak henti celoteh. Macam Stesen KTM tak berhenti. Terus je.

So far, praktikal okay-la-kot, cuma letih. 8 Jam everyday. Bukan tak biasa dengan suasana ataupun masa, cuma kerjanya seperti melebihi sedikit. Nak belajar mesti begitu ye dok. Insya Allah.

Dalam pada masa yang sama, gadis ini dikritik kerana makan banyak. Hm, Yeah sometimes makan banyak, tapi tak selalu. Setiap yang berlaku ada sebab iaitu, bila makan mesti tak habis. Dan itu dah jadi masalah ya adik akak kawan2 ku sekalian. Ditegurnya sebegini sekali :

"Eh sikitnye kau makan, Diet ke dik oi?"
"Amboi makan lah dalam pinggan, cukup ke dalam mangkuk tu"

Sepertinya, setiap kali benda ni berlaku, harus di ulangi benda yang sama.
Tak diet, Tapi nanti tak habis membazir.
Kalau makan dalam pinggan nanti ambil banyak, so tak habis membazir.

Tak diet sebab, I love cake, ice cream, ice blended,my super gummy bears, all sweetlicous.
Hengko akan ternganga betapa gadis ini memang tak diet seperti yang hengko bayangkan.

Selesa dengan badan sendiri. Alhamdulillah.
Tak selesamoh jogging. Insya Allah selesai masalah.

Semoga segalanya berjalan dengan lancar,
Permudahkan segala urusan di dunia dan di akhirat. Amin.


January 12, 2015

Hari jadi

Assalamualaikum, first sekali nak cakap terima kasih kepada semua yang ucap selamat pada saya. Terima kasih sangat pada yang mengingatinya. Hadiah ke apa suprise ke, sudah besar. Hee. Terima kasih kaklong bagi cake secret recipe, my fav. Apa yang diingini hanyalah untuk orang mengingati saya. Sebelas Januari. 

January 7, 2015

Start again

Bismillahirrahmanirrahim , Assalamualaikum pembaca blog.
Lama tinggalkan blog ni. Semester 5 busy with Assignment non-stop. Sekarang pula sedang menjalani Latihan Industri selama 3 bulan. Insya Allah semoga semuanya berjalan dengan lancar. Amin. Perubahan pada diri sendiri dan kehidupan tak banyak pun cuma perlukan fresh start gituww. 21 Tahun dah kalau tak sedar2 tak tahu nak cakap apa. hehehe*sambil garu kepala.